Besökare

söndag 15 augusti 2010

15:e augusti 2010

Söndag idag och idag fyller sötaste Selma ett år. Grattis till tösen!
Idag började även instruktörsutbildningen som jag skall gå tillsammans med nio andra. Bland annat Kajsa och Annica ifrån klubben. Ett trevligt gäng med bra lärare. Detta skall bli väldigt intressant och roligt.

Idag var det allmänlydnadspasset som stod på schemat med egen hund.
Det består av hundmöten, följsamhet, hantering, kvarsittning med störning, inkallning med och utan störning, stopp/avbryt-kommando, passivitet, sitta tyst i bil m.m.
Mindi skötte sig från sin bästa sida och det enda vi kugga på var att vara tyst i bil*hm*
Det har ju inte precis blivit bättre sedan moff flytta in*hehe*
Men det är hårdträning tills i januari när det skall upp till bevis. Allt måste vara mycket väl godkänt(alltså genomfört utan hjälp av förare) för att bli godkänd på kursen. Så nu skall det skrivas plan! För den finns och har funnits länge i huvudet. Lat helt enkelt:P
Dixi fick vara med inne i klubbstugan när det var lite teori genomgång. Lite svårt har hon allt att slappna av, men en stund la hon sig iaf. Men hon sköter sig!
Efter vi var klara fick hon komma ut och träna lite samtidigt som andra ekipage. När vi väl skapat kontakten på plats bryr hon sig inte alls om störningen ifrån andra ekipage. Underbart!
Det blev fritt följ, inkallning och ligg kvar. Hon är väldigt duktig på att kunna varva direkt mellan högt tempo och lågt. Jag föredrar ju aktiva passiva beteenden. Om ni förstår hur ja menar:P Super nöjd med tösen:)

Nu på kvällen blev det först ett träningspass med Dixi i framförgående. Vändningen börjar arta sig, men hon ser ut som en mupp med sitt flackande huvud*ler* Sen blev det en vända ner till stan med Mindi och lämna in en film och sen blev det även en vända med båda tillsammans med Cissi och Budda runt röda gårn. Dixi slank ur handen två ggr å andra gången blev ja faktiskt rädd och ropa högt efter henne då det var vid vägen. Som tur var blev hon paff och stanna så man kunde locka till sig henne. Riktig tos höna är hon. Det sprätter i hela kroppen på henne*gah*:)

Imorgon är semestern slut och jobbet kallar på en igen. Först möte i tre timmar och sen natten. Ingen höjdare alls...
Men på tisdag kommer älskade Em så vi har iaf ngt att se fram emot:)

Ha en fortsatt bra söndag
Ina, Mindi & Dixi

4 kommentarer:

Whippeten Nota sa...

Härligt med täta uppdateringar gums! Klart ni kommer fixa eran plan och tyst i bilen trots *moffs* inflytande. Roligt att ha ett mål att träna mot =)
Semestern tar alltid slut för fort... Hoppas APTn går bra och smärtfritt imorn, fy för att börja första arbetsdagen med (boring) möte! Skoj med besök från Em, hälsa henne så gott!
Kram!

Anonym sa...

Oj vad du är flitig med din blogg.
Jag ska försöka ikväll.Kram mamsen

Anneli sa...

Va roligt med instruktörsutbildningen!
Ni kommer klara kursen med stoort MVG!
Jag tycker man ska ha semester året om å jobba när man känner för det! *ler*

Tina/Rosso sa...

Trevligt att kursen har startat och att du tyckte det verkade bra.
Planen kommer gå i lås som din träning alltid gör till slut.

Vekar ha kommit igång med lilltjejen bra.
Kram från mig till dig....