Besökare

onsdag 23 juni 2010

23 Juni

Ser ni? En tät uppdatering*hihi*

I måndags blev det inte mycket gjort för hundarna. APT möte på förmiddagen och sen tillbaka för att jobba natten på eftermiddagen. Verkligen tur man har Cissi. Vad hade jag gjort annars?:)

I tisdags mötte vi Cissi och Budda borta vid bjursjön för träning. Mindi fick ett spår. Det var inte långt, men fick ligga en timma. Hade lagt ut två snusdosor med kattmat. Möjligen(läs förhoppningsvis) ett tempo höjjande tillvägagångs sätt. Återstår att se. Men hon spåra som vanligt väldigt noggrant och fint:)
Dixi hade ja tänkt testa lite uppletande för första gången.
Gjorde som man själv gjorde med Mindi och som man gjort på varje valpkurs man hjälpt till på. Lekte med föremålet, tjoade ut i skogen några enstaka meter och droppade den och återvände, men inte en tendens till start ut till föremålet. Hon tyckte det var mycket bättre att matte kom tillbaka.
Testade igen fast Cissi var den som lattja ut, men samma resultat. Full fokus på Cissi och inget för vanten.
Visste faktiskt inte vad jag skulle ta till i det läget så gjorde några enkla inhämtnings övningar genom att ja kasta ut vanten ifrån oss och det funka ju fint. Får grunna i detta!!
Efteråt åkte vi ner till sjön och lät hundarna bada i värmen.
Mindi och Budda simma för fullt. Det var jätte kul och se hur rogivande Mindi simma runt runt. En helt annan stämning i henne nu jämfört med förra året. Kul:)
Dixi den feg apan skällde som en gris på land för hon våga då inte gå ner för kanten ner i vattnet, men så vid något tillfället plumsa hon helt plötsligt i och efter det plaska även hon runt i vattnet. Fast i kanten:)
Fast lite senare när hon attackerade Mindi i vattnet hamna på hon djupt vatten och hamna under ist:) Så då blev det några simtag för att ta sig till fast mark igen:)
En underbar solig dag hade vi:)
Direkt när vi kom hem traska ja och Mindi ut på promenad med Camilla och Fingol. Var mycket trevligt och det blev en hel del tjöt:)
Dixi sov från att jag lämna henne hemma till morgonen efter. Hur trött som helst av att besöka bjursjön:)

Igår var det först jobb för min del och sen blev det en tripp till aktiv hund för simning för Mindi.
Först fick Dixi komma ut en sväng. Vi lek tränade inne i lokalen och shejpa även upp henne på deras balanskudde. Oj Oj va det darra under benen men jätte duktig var hon:)Mindi blev mätt och hon har ökat i muskel omfång väldigt bra. Nu skiljer det sig inte så mycke mellan benen;P I vanlig ordning blev hon i lyft, men nu hade hon så fint luskat ut att man klarar sig fint bara genom att plaska litte:P
Så då åkte strömmen på och hon fick simma för att inte bli bortforslad*hehe*
Hon simma väldigt fint när hon hade rampen och att få komma upp i tanken. Hon simma stundvis även på bra när jag locka med godis, men en sak som var väldigt roligt var att det hängde en liten rep stump där jag stod och den gick hon oxå igång på:)
10-11min simma hon två gånger med en kort paus emellan. Ett helt annat flås kom fram. Nyttigt:)Efter att hon hade blitt sköljd och torkad och skulle gå ner för rampen för massage vänder hon och tänker kliva i poolen igen. Va himla roligt att se. Vi lät henne hållas och peppade henne och kastade även i en vattenleksak, men det där sista steget ifrån rampen för att hamna helt i vattnet tog hon aldrig. Men hon stod där plaskandes iaf:)
Efteråt blev det en tripp runt på Överby tillsammans med Michaela och fick köpt lite nytt till gaderoben. Det var behövligt och mycket trevligt.
På kvällen blev det garageträff*hehe* Michaela fick hjälp med sin bil av Daniel och Cissi var hurtig och tvätta sin bil och dammsög den. Dammsög den så mycke så dammsugaren gick sönder:) För egen del var planen att tvätta bilen, men det blev kallt*tihi*
Idag är det en ledig dag som bara skall bestå av trevligheter har jag bestämt:)
Ha en fortsatt bra torsdag
Ina, Mindi & Dixi

4 kommentarer:

Camilla sa...

Hoppas du fick dig en trevlighetens dag:) om inte annat såg ni två ut att ha rätt trevligt förut iaf;). Kul att Mindi frivilligt vände ner mot vattnet igen!
Vi syns imorgon:)

Tina/Rosso sa...

Konstigt att Mindi vill i bassängen frivilligt igen när du sätter på strömmen när hon är däri......... och för att inte bli bortforslad?? hi hi hi
Trevlig Midsommar önskar jag dig och dina flickor.
Kram

Whippeten Nota sa...

Oj oj Ingela nu har du nästan kommit igång med bloggandet ju =) Aj lajk! Tack själv för en trevlig dag! Å skön missommar på sig =)

torpedos budda sa...

Va himla najs att träffa dig å Michaela å få va sig själv en stund ;-)