Besökare

söndag 12 december 2010

12:e December 2010

Helgen
Helgen har bestått av jobb, hundträning och trevligheter:)
Dixi har fått sig några pass med bra fokus ifrån matte här på de plogade gatorna runt husen.
Det har vart lekövningar(byteshandel för kommande apporterings träning), fotgående och läggande under gång.Nu för tiden skall ja försöka lägga krut på att INTE belöna på samma steg/efter samma sekunder och verkligen se till att vi går framåt om vi är på en nivå som hon klarar. Det är ju som sagt lika, om inte värre, att stå kvar på ett steg som att skynda för fort fram. Så nu pågår det räkning i huvudet och pappers skrivande:)
De två passen här i helgen resulterade i ökning ifrån sju till sexton steg rakt fotgående med fin, fin attityd och full kontakt. Härligt:)
Läggande under gång kom ja på mig själv med att ja bara gav belöning för läggandet så där utöka vi kvar liggandet. Kunde dock inte backa direkt för då flög hon upp, men när hon hade lagt sig kunde ja trampa på stället och ta ngt mini steg bakåt. Så det blev kvarliggande efter läggande i ca 1-4sekunder. Duktig tös lär sig snabbt när matte e tydlig:)
Lekövning i att komma in och byta blir hon snabbare och snabbare på. Sista passet andra dagen sa det bara svisch svisch förbi mig hela tiden:)
Bra träning är kul träning. Det skriver ja under på:)
Sen så har det ju som sagt varit jobb också, men igår kväll vart jag utbjuden av självaste date-mannen;) Denna gång blev det Kullgrens(men tyvärr slår de inte Kvarters:P) och det blev både fördrink, förrätt, huvudrätt och dricka till maten. Stefan tog vodka/lime och jag tog Cosmopolitan utan lime. Vi båda mumsa vitlöksbröd och sen en laxrätt med rotfrukter och till det en flaska vitt. Gör mysigt verkligen! Efterrätten inhandlades i samband med en hyrfilm och bestod av två smaker Ben&Jerrys(?). Mumma:)
Då jag hade stått upp sju på morgonen och han halv tre på em*haha*(jobbar natt nu förtiden) så somna ja väldans mycke tidigare än honom, men ja hade en toppen kväll!!
Mindi, den lilla dockan, har inte varit på topp i veckan. Hon mår säkerligen bra så men hon dricker kopiösa mängder vatten igen plus att en kväll och två nätter har hon läckt i sömnen och vid ett tillfälle kissade hon inne. Så imorgon skall ja ringa veterinären och rådfråga vad detta kan bero på eller om det bara blir så med åldern och inkontinensen. Hon står ju inte på maxdosen på den medicinen så det kanske räcker och höjja. Vi får se.

Idag(och även igår) har det varit gammaldags julmarknad här i stan. Igår var ja nere med jobbet och idag var jag och Dixi nere.
Lite mycke tyckte hon det var med barn, barnvagnar, hundar, folk, häst och vagn, stånd m.m. Men hon skötte sig jätte bra(om man bortser ifrån en del skällande på några hundar i början). Några människor var framme och klappa om henne lite snabbt också, några fick utskällning andra inte:P Å inte av mig alltså*haha* Hon sov gott när vi kom hem igen kan ja lova. Å en till positiv sak i det hela var att hon hade inga problem att leka med mig mitt i allt:) Bra för framtiden*hehe*

Imorgon startar en ny vecka med mer träning, jobb och KYLA. Brrrr!!!
Ha en fortsatt bra söndag
Ina, Mindi & Dixi

1 kommentar:

Anneli sa...

Mycket ni har hunnit med i helgen!
Hoppas det löser sej med Mindi-tjejen...
Ja, de där meja-ner-människorna, får de verkligen jobba inom vården?? *blink* Va lite frusen å trött så såg inte att det va du först utan undra va det va för en envis jävel som skulle parkera precis där ja stog! Haha!