Besökare

fredag 17 september 2010

17 September 2010

Förra helgen bar det av till Tånga hed i Vårgårda för årets ras mästerskap för Hovawart. Som i vanlig ordning var det super trevligt :) Tre dagar av hovawart och trevligt folk. Kan inte bli bättre för själen :)
Jag och mamma bodde med vovvarna i hennes husbil. Mindi den lilla surkikkan sköter sig ganske bra oftast:P För övrigt funkar vovvarna mycket fint ihop och det är gott. Vi träffas ju ändå inte och bor ihop allt för ofta.
FREDAG
Hoppade upp tidigt för att åka ner till kära mormor innan vi skulle träffas i Vårgårda. Fikade, hjälpte till med lite i huset och massa prat. Mysigt!
När jag kom fram hade både mamma, Patricia och hennes pappa m.fl. redan kommit och förtältet sattes upp, hundarna rastades. Men lilla Moff. Hon kunde då inte koncentrera sig på att kissa inte. Höll sig extremt många timmar denna dag :P
På em och kväll var det lydnad på programmet. Jag var skrivare för kvällen och önskade klass 1 just för att det var så många man kände extra mycket som skulle tävla :)
Vännerna ifrån "Hoffar i Väst" skötte sig exemplariskt! Allra roligast var att få se Björn och Vessla. Så de har kämpat för detta å nu äntligen! 188 poäng och en andra plats(endast 1poäng efter ettan). Woohoo:) Grattis! Minst lika bra var både Patricia med Zimla(185poäng) och Jessica med Zigurd(187,5poäng). Stor grattis till er:)
Efter klass 1 var klar hann vi titta på klass 2 som gick på samma plan som eliten och trean gått tidigare. Attans, attans Anette. Nästa gång kniper ni första priset!
Dixi fick vara med ute. Klättra och bita på Jennie och John var ju höjdaren:) Hon drar som en idiot för tillfället och inte mindre när det var så mycke dofter, folk och hundar på plats. Men ypperlig träning :)

LÖRDAG
(Foto: Patricia Johansson)
Brukstävling i spår och sök stod på schemat. De tävlande hade samling 7.30, men lydnaden började först 10.30 så vid 10.00 rullade vi iväg mot Herrljunga brukshundklubb. På gott och ont gick lydnaden längre bort ifrån publiken så man såg inte alltid vad det var som gjorde si och så med betygen, men en hel del såg man ändå. I pausen fick Moff komma ut igen(anser mig själv ganska flitig med den sociala och tränings biten för denna helgen*ler*)
(Foto: Jennie Örvill)

(Foto: Jennie Örvill)
På eftermiddagen var det hoffe race och även här fick Dixi delta i valpklass. För allra första gången :) Tre valpar startade och Dixi kamma hem andra platsen. Hon tycker nog om sin matte ganska mycke som sprang så snabbt*haha*
På kvällen var det bankett, men jag, mamma och Patricia deltog inte. Utan vi grillade och hade det mysigt i förtält. Det blev inga sena nätter denna helgen utan trött var man ganska tidigt faktiskt :)

SÖNDAG
Sista dagen och utställningsdag. Två ringar, funktionär och utställare. FÖR MYCKE! Får hålla mig till funktionär endast nästa gång :)
Trevligt besök fick vi denna dag av farmor och farfar och Michaela. Är jätte imponerad av farmor som faktiskt är hund rädd tar sig till en utställning med 80+ hoffar i olika storlekar bara för att se mig och Mindi. Mycket uppskattat! Minst lika uppskattat är att Michaela tog sig ner på ledig dag. Gör skoj :)
Först ut var mamma och Lycka. "Tyvärr" blev det endast ett 2:a pris idag, men så kan det vara ibland.
Då det inte blev att ja jobbade som ringsekreterare ställde jag ut ist. Mindi slog till med stor slam och blev vinnare i öppen klassen och sen även i bästa tik klassen. Gör skoj!!!

(Foto: Inger Blixt)
Sist men minst(:P) för dagen var det dags för alla valpar. Dixi ställdes i tik 6-9mån tillsammans med fem andra. Å det var ju ett styrkepass*haha*
(Foto: Inger Blixt)
Hon hade syster yster framför sig och fyra andra bakom sig. Så det var hopp, studs, drag, tramp på tass(av mig) m.m. m.m. nästintill hela tiden när vi sprang i grupp.
(Foto: Inger Blixt)
(Foto: Jennie Örvill)
Men att stå stilla och att bli hanterad var hon desto duktigare på:)
Allt som allt slutade vi på en andra plats med HP. Mycket, mycket roligt:)
Sen kom finalerna igång och sist var det dags BIR/BIM
Mindi mot Äventyr(Lintrollets). Denna dag kammade Äventyr och Tinka hem BIS:et. Stort grattis till er!
(Foto: Jennie Örvill)
(Foto: Jennie Örvill)
Är så stolt över min fina dama:) Andra IHF-certet. Inte illa pinkat:)
Efter allt blev det ihop plockning, städning och sen en sväng allihopa till McD. Det var skönt för magen för det hade inte blivit mycket i den under dagen :)
Tack för en jätte trevlig helg allihopa. Som vanligt är det alltid lika tråkigt att man vill hinna prata med så många men inte hinner:(

Rekommenderar starkt att gå in på Patricias sida www.tva-gardvarare.com och Bergenhovs Kennel www.hoffe.info för massa fina kort och fullt resultat ifrån alla dagarna. Super duktiga är ni verkligen som lägger ner all den tiden på det! Jätte uppskattat!
Tack mamma, Patricia och Jennie för bilder:)
Ha en fortsatt bra fredag
Ina, Mindi & Dixi

3 kommentarer:

Tina/Rosso sa...

Grattis till fina resultat i helgen.

Whippeten Nota sa...

Det är verkligen inte dåligt av farmor må jag säga! :)
GRATTIS till Mindis vinst å andra IHF cert, hon/ni var såå fina i ringen! <3
Även grattis till Moff med placering med HP! Hon kan hon med!
Visst är det balsam för själen när man en hel helg får nörda sig! =)
Kramar!

Anneli sa...

Vilken helg ni hade!
Supergrattis till Mindis jätte fina resultat! Tjohoo!!
Å inte illa av Dixie heller!