Besökare

måndag 17 maj 2010

Mindi´s senaste historia

29 April
Efter att man sett under året att Mindi gått upp och ner i humör, ork, förändrade beteenden m.m. blev det tid bokad för både det ena och andra testet. Framför allt sköldkörtel, men även fästing sjukdomarna.
Varje år tar vi blod status på henne och kollar lever, njurar m.m. så det blev gjort också. Där visade det sig att hon hade ett förhöjt kalcium värde.
Sen när hon började gå igenom henne kroppsligt hittar hon en knöl i magen och att hon har sämre reflex på vänster bakben:(
In på röntgen med ofastande hund. Ingen bra ide! De såg något på röntgen vid mjälten så det blev vidare in på ultraljud med misstänkt mjälttumör:( Men pga för mycket magsäcks arbete och att halva mjälten låg bakom magsäcken gick det inte att se ngt.
Hem och vänta på prov svaren blev bestämt.
Vi börjar bli goda vänner=)
Jag har fått en av mina middagar utkastat i köket
5 Maj
Fick telefon samtal från min veterinär Karin. Inga fästingsjukdomar och det var ju gott!
Men hennes sköldkörtel värden var urusla. Så nu blev det höjning och det rejält.
Karin sa att både kalcium värdet och benet kan vara pga att hon gått med fel dos så vi skulle avvakta några dagar med nya dosen för att sen komma in så skulle Karin känna igenom henne igen.
Mer väntan......
Vi har busat på ängen på andra sidan vägen



Bergenhovs Dixi 3månader
Hässlehoffs Hera-Guccidoter 3,5 år

11 Maj
Mindi gjorde 3-4 ggr under dagen i olika sammanhang några pip ljud som att hon fick en liten snabb smärta. Men tänkte inte mer på det fören dagen efter...

12 Maj
Tog en härlig promenad tillsammans med Cissi och Budda. Nästan två timmar var vi ute och hundarna var väl uppvärmda och nedvärmda. Å ja, de leker hårt, men det är inget ovanligt.
Kommer hem och en halv timme senare kommer första tjutet. Sen bara det fortsätter... Mindi stackarn har jätte ont... Någonstans... Kontaktar vet om smärtstillande och det var bara för mig att ge. Luskade inte fram vart det skulle vara någonstans, men gissade på magen då hon kunde ligga och sova och sen bara tjuta:(
Givetvis skulle jag jobba och ingen möjlighet att få ledigt. Underbara Cissi ställde upp med både temp mätning och anpassad promenad. TACK!!
Sent på kvällen tjuter hon till och ställer sig upp på tre ben. Höger bakben håller hon i luften, men inte allt för länge.
Gjorde mig redo för att åka ner akut på torsdag morgon för givetvis var det röd dag och stängt i Uddevalla:P

13 Maj
Möter upp Mindi på morgonen och min kikka är tillbaka. Sen om det är smärtstillandet eller att det bara var ngt från gårdagens promenad vem vet, men hon var sig själv igen.
Valde att avvakta med veterinären i och med att vi hade bokad tid här i Uddevalla dagarna senare, men jag vågade inte sluta med smärtstillandet utan det fortsatte vi med.
16 Maj
Mindi får halv kvällsmat för eventuell röntgen nästa morgon. Hon är inte nöjd:P
17 Maj
Tom i magen och det klarar inte Mindi utan paniskt drar runt ute bara på jakt efter gräs.*suck*
Skulle rasta henne väl, men det gick ju inte. Hon kissa inte ens*suck*
Åkte ner till stationen till 8.00. Får henne iaf att kissa på deras grusplan på kommando. Tur man satt på ett ord på det:P
Bärandes, som alltid, in på rummet för möte med Karin. Går igenom vad som hänt sen sist och hon börjar känna igenom henne. Magen känns bra denna dag*woohoo* och hon har likadana reflexer på båda bakbenen*woohoo igen* Men för säkerhets skull tas en röntgen plåt som bekräftar att det är lugnt i magen*sicken lättnad*
Idag slutar vi med smärtstillandet och ser vad som händer. Skall även börja träna upp hennes ryggmuskler med både anpassad gång och simning.
Medicinen fortsätter vi med och kollar av värdena om ca 6 veckor igen.
Hennes puls låg som vanligt lågt. Någon som har erfarenhet som vet om hjärtfrekvensen inte stiger fören efter de gått på "rätt" dos ett tag?? Men den var lite högre idag än för ett år sedan. Nästan 60 slag i minuten*hehe*
Skall i egen regi mäta henne i olika lägen för att få garanterat att det fungerar rätt genom att öka när hon anstränger sig.
Nu fick den uppdateringen. Det e den främsta anledningen till att bloggandet ändå inte kommit igång fören nu fall om vi hade kommit iordning med boende m.m. långt tidigare.
Men nu är vi hoppfulla igen om många lyckliga år ihop. Snart är det nog dags att acceptera att Mindi inte blir min efterlängtade tävlings hund. Men det är väll där Dixi får komma in och prestera*hehe* Mindi kommer ändå få sin beskärda del å vem vet. Planen att starta lägre på RM:et lever fortfarande kvar=) Allra viktigast är ändå att hon får må bra!!!


Ikväll har Stefan vart här och hälsat på för det har varit visning på huset. Så håll tummarna för oss att det blir budgivning och sålt!
Han blev självfallet stört kär i lilla pyret, men Mindi ville helst behålla honom bara för sig själv=)
Snart kommer Budda för att sova här i natt. Tjänster och gentjänster!
Ha en fortsatt bra måndag
Ina, Mindi och Dixi

4 kommentarer:

Anonym sa...

Skönt att Mindi börjar bli bättre,håller tummarna att huset får många budgivare.Klart att Mindi vill ha Husse själv.
Kram Mamma

Lisa & Gaia sa...

Sköööönt!
Vilken lättnad!
Hoppas hon förblir frisk o kry nu så ni kan fortsätta tävla! :) Vi är många som hejar på er! :) :)
Kramar

Anonym sa...

Vi håller tummar o klor för att Mindi ska hålla sig frisk. Tävling...so what? Viktigaste är att de mår bra.

Kram!

Pia

torpedos budda sa...

Är SÅÅÅ glad för att din stora kikka mår bättre =) Jag å Budda ser framemot tv:e å matdaten imorn med dina två tjejer =) Ozzy lär dock inte va lika nöjd ;)