Besökare

torsdag 19 maj 2011

En come back?!

Ja nu har vi kört igång med bloggandet ännu en gång :)
Får väll se hur det håller sig denna gången :P

I måndags var jag på klubben och tränade tillsammans med Eva-Lena.
Hon var snäll och började med att lägga ett 500-600m spår till Mindi som skiftade i olika terräng HELA tiden plus att vi använde hennes pinnar.
Sen körde vi hennes Gandhi på planen. Började med fritt följ och stegförflyttningar och sen tittade vi på krypet och de har kommit långt. Gör kul! :)

Sen fick Dixi komma ut och fick en inropning och uppställning nära Eva. Mycket bra jobbat av henne!
Sen arbeta vid med kommenderings plus signal fot start där hon vissa dagar fortfarande har låsning. Men det lossna som det brukar. Behöver bara bli ännu säkrare.
Sen fick hon kommendering på inkallningen där hon tjyva först så det fick bli lite kvar sitt innan inkallning. Mycket duktig tös:)

Sen fick Gandhi ett till pass med framåtsändande som ser riktigt bra ut och mera kryp.
Dixi fick sen budföring.
Började med en med belöning för fart och sen nallade vi på Gandhis mumsiga godis som var torkad kyckling lever. Med det gjorde vi en budföring med en hjälp ingång och kvar sittande, kvar kvar kvar :)

Sen hoppa vi ut i skogen med Mindi. Mindi fick verkligen jobba. Dels med sin extrema noggranhet pga att det var Evas steg, men framför allt för att det var ständiga terräng skiften. Jobbigt, men roligt enligt Mindi. Å framför allt plocka hon ALLA fem pinnar :) Grym Mindi!!!

Efteråt traska jag och vovvarna runt lite runt klubben och spåna inför kommande lördag då det skall vara nos aktivering på kursen jag håller.

Tisdag morgon var regning, men det vankades bättre väder så vi packa bilen och begav oss till Backamo för en dejt med Patricia och Jessica.
Idag fick Mindi en tävlings start.
Värmde upp på en plats. Förflytta oss(lös) till starten. Hon ville gärna hälsa på Patricia, men lyckades få tillbaka henne.
Fick ett fritt följ program som var medel långt som hon bara gjorde ett tapp på och det var mot slutet och när vi gick mot staketet, men hon tog upp kontakten direkt på ett DK.
sen länkade vi till apporteringen som blev nästan precis så bra som hon kan. Där efter sprang vi av och kasta kattmat burk...rakt under bilen*haha* Grym har kikkan blitt :)


Dixi fick oxå sig en kedja.
Värmde upp och blev inropade för linförighet. Fin uppställning, dålig start, dålig kontakt och halvdant. Länkade till inkallningen. Där hon tjyvar på kort avstånd. Kommenderings kopplat? Länknings kopplat?.


Klev iaf av och gjorde om.
Och då fick vi en fin uppställning, en fin linförighet med en mkt bra vänster sväng.
Sen ryckte hon på kvar sittandet men valde att sitta kvar och fick då en inkallning som belönades. Duktig tös!!


Givetvis hjälpte vi varandra varvat allihopa.
Mindi fick lite senare ett pass med massa kommendering, men med massa belöningar i.

Insåg dessutom att hon gör raka inkallningar på ett visst max avstånd. Går jag längre tror hon att jag skall lägga på ett ställande*haha* Vadå enformig i min träning??? :p


När vi kom på morgonen la jag ett spår till Dixi som vi sen åkte och tog. Det hade då legat i över två timmar.
Gick väll allt sådär. Hon markerar bitarna och går med OK tempo, men äter långt ifrån många.
Vet inte riktigt med det hära längre. Kan alldeles för lite och har inga nära omkring mig som kan heller....
Idag slog mig tanken att hon är snart 1 1/2 år och har aldrig spårat i skog*hm*



Tack för en underbar dag töser!! Å tack Patricia för de fina korten på Mindi som är på GGGGGG igen:)


Väl tillbaka i stan åkte vi till bratteröds motions spår och tog oss en timme + promenad kringelikrok i skogen där. Sen bar det av till jobbet!!


I onsdags vart det en slappar dag. Framför allt för att komma ikapp med hemsidan plus göra om den litte som ni säkert sett :)



I torsdags tog vi en lång promenad som en stor del bestod av rakt ut i skogen. Hundarna älskar det men vi alla tre blir trötta :P Men konditionen behöver upp på oss alla.
Har tänkt börja cykla med dem snart med. Skall bara våga*haha*





Avslutar med en suddig, men underbar bild på finaste kikkan!! Det är energi som flödar igen :)
/Ina, Mindi & Dixi

Inga kommentarer: