Besökare

måndag 1 februari 2010

Andra veckan i Thailand

Då kör vi igen=)
MÅNDAG
En mycket tidig morgon blev det. 05.20 ringde klockan. Ysch å fy:P
Kl 06.00 blev vi upplockade utanför hotellet med en mini buss för att sen åka förbi två hotell till för att sen starta den låååånga resan upp till Num Khem Pier ovanför Khao Lak.
Frukosten som intogs i bussen var enkla ost baguetter som vi inhandlat på söndags natten. Mycket smidigt=)
Väl framme hade vi lite strö tid över till att vandra runt lite. Det fanns ett minnes center för Tsunami katastrofen blev vi tillsagda, men det verkade stängt:P
Toaletterna var ingen höjdare. Jag har minnen av toaletter som vari jämn höjd med marken utan papper sen sist jag var nere, men vi hade inte stött på detta... Fören nu... Så det blev då verkligen inget toa besök där*haha*




När vi i godan ro vandrar runt ser vi att alla andra är samlade så fort svansa vi dit och hörde iaf slutet av informationen:P
Alla tog dessutom piller ur en burk där det stod viagra och jag fatta ingenting*ler*
Frågade guiden sen och det var sjösjuketabletter och det tog jag gladeligen en*ler*
Speed boat var färdmedlet idag som skulle ta oss ut till Surin öarna. Längst fram skulle det vara jobbigast att sitta för det var där båten hoppade på vågorna blev vi tillsagda, men givetvis hamna vi allra längst fram. Stefan var hel nöjd*haha* Jag fick jobba med mitt egna huvud att inte tänka på sjösjuka*ler*
Men i efterhand, eftersom båda resorna som sammanlagt tog tre timmar gick bra, så är jag super glad att vi satt där fram. Man såg så mycke mera, MEN... Aj, aj va ont det gjorde när man flög upp ur sätet och sen en hård smäll ner igen. Ysch å fy*ler*




Första stoppet var Chong kad Bay där vi alla fick hoppa i från båten eller som jag kliva ner för stegen längst bak*ler*. Vi fick låna snorkel utrustning och grodfötter, men FY för grodfötter. Jag blev vansinnig och slängde tillslut av mig dem så jag kunde njuta av alla koraller och fiskar.
Underbart var det!








Nästa stopp var North Surin Island där vi fick koppla av en stund och även fick lunch. Här kunde man om man ville stanna kvar en natten för att sen dagen efter ist fortsätta samma runda som vi skulle göra idag.

Dessa kryp tog vi kort på på stranden=)

Maten var sisådär. Provade bläckfisk för första gången å nja... Inget för mig:P
Lite sömn, lång resa, sol och bad... Det tar på en så efter maten kände både jag och Stefan att ögonen blev tunga:P Så det var gott med lite vila innan resan fortsatte.
Andra stoppet var i Pak kard Bay. Där fanns det ännu fler fiskar och även koraller. De berättade innan vi hoppa i vart vi kunde hålla oss och fick en tid hur länge vi skulle kunna snorkla. Så jag och Stefan simmade iväg åt ena hållet, för att ta andra sen, men oj så galet det bidde*haha* Tiden simmade iväg totalt så när vi är bra långt ifrån båten visslar de att alla skall upp så det var bara att börja simma. Motström och jag hade inte fått någon pejling på hur det skulle kunna gå snabbare under vattnet*hehe* Jag är land djur helt enkelt. Jag var inte speciellt trött, men snabbt gick det då verkligen inte*ler*
Väl på båten styrden den oss till sista stället som hette Tao Bay, även kallad Turtle Bay. Här skulle det finnas chans till att se sköldpaddor, haj, hummer m.m.
Tänk vad fräckt å få se en sköldpadda, men inte då. Stefan såg faktiskt en haj=)
Sen var det raka, guppiga, vägen tillbaka till Nam khem Pier för att sen starta långa bussresan tillbaka till Patong.
Väl tillbaka på kvällen åt vi middag på hotellet och stupade sen i säng. Någon gång, ingen tidsuppfattning alls*ler*, så knackade det på dörren. Det var svensexa för vännen Peter som stod på schemat, men Stefan var halvt döende så han orkade inte följa med ut. Förståligt!
TISDAG
Idag var det flytt dax. Upp steg vi i lagom tid, tittade lite bland kläderna på andra sidan gatan där det var billiga morgon priser*ler* Åt sen frukost på hotellet och sen bar det av till Karon.
Väl framme besökte vi hotellet en snabbis sen traska vi vidare till vattnet.
Dagen och kvällen blev lugn för morgondagen skulle bjuda på fest=)
ONSDAG
Stranden var dagens punkt och på eftermiddagen var det tillbaka till hotellet för att göra sig iordning aningen mera än alla andra dagar. Det stod bröllop på schemat. Å NEJ, inte för mig och Stefan*haha*
Peter och Ann-Lousie som var med i resesällskapet hade gift sig borgligt i Sverige och skulle idag gifta sig på Kata Beach samtidigt som solnedgången. Det låter helt ljuvligt och det var jätte vackert!


STORT GRATTIS TILL ER!!!
Efteråt blev det en sväng på de andras stora lyx hotell*hehe* innan det skulle bli restaurang.
Idag skulle vi på ett nytt ställe som hade svensk kock. Priserna var fortfarande billigt jämfört med Sverige, men för Thailand var det dyra priser.

Men maten var gudomligt god. Bästa vi ätit på hela resan. Det slår tom stekt ris med kyckling*haha*
Brudparet fick både bubbel och glasstårta av dem. Tycker jag var väldigt snällt!

Efteråt blev det givetvis en sväng på "stan"=) Super trevligt!



Första dansen som gifta=)
TORSDAG
Under dessa två veckor fyllde tre personer år. Anki fyllde, Peter fyllde och idag var det Erik´s tur. På kvällen var vi alla bjudna till deras rum för lite bubbel=)
Sen blev det middag ute på en annan väldigt smarrig restaurang. Alla utom jag och Stefan skulle resa hem på fredag förmiddag så kvällen blev tidig för alla andra.
Jag och Stefan köpte oss en pannkaka med chokladsås och banan och satte oss nere på stranden. Super mysigt!


FREDAG
Klev upp relativt tidigt och åt frukostbuffe med de andra på deras hotell. Vi busade tom och gick in med dem och personalen sa ingenting så vi fick oss en gratis frukost*haha*
Där kostade ju faktiskt frukost för oss båda typ 150kr. Det går ju bara inte för sig*skratt*
Sen låg vi vid poolen en stund tillsammans med Monica och Lennart, så fick vi bada i klor vatten oxå=) Sen när det var dags traskade vi vidare ner till stranden och de fick starta sin hemresa.
Båda två fick allt lite extra hemlängtan nu när det bara var vi två kvar och man visste att snart får man komma hem. Till Mindi=)
På kvällen valde vi att gotta oss på den "dyra" restaurangen igen. Jag valde kött på grillpinne och detta var ju inte riktigt vad jag räknat med*haha*
Tror ni jag orka äta upp.. Nä=)
LÖRDAG
Bara lugnt hade vi det hela dagen på stranden ända tills solen började gå ner. Härligt!!!


På kvällen packade vi iordning alla och sen blev det ännu en ny restaurang. Personalen var super käcka och kunde en del svenska så de skoja med en=)
Denna resa har varit underbar. Upplevt lagom mycke, njutit och haft det riktigt riktigt gott.
Att jag fick uppleva detta med Stefan är guld värt och nästa år blir det förhoppningsvis ett nytt ställe=)
Nu har vi varit hemma lite över en vecka. Det var inte så farligt kallt att komma hem, men dagarna efter har man blivit mer och mer frusen. Vårat varma blod lämnar oss sakta, men säkert:P
Stefan blev rejält förkyld redan i början på förra veckan så han blev hemma från jobbet och jag vart dålig hela helgen, men nu är vi båda mycket bättre igen.
Mindis träning.. Tja.. Det händer inte allt för mycke. Har kört lite smått här inne och ett litet pass utanför huset på gatan. Inte lätt i all snö, i all snö som faller och framför allt med dessa minus grader. FY!
Så nu längtar vi efter våren. Vintern behöver inte stanna mycket längre. Så soliga dagar önskar vi oss så allt smälter, men inget regn för slask är det VÄRSTA som finns!
Ha en fortsatt bra tisdag
Ina&Mindi

5 kommentarer:

Anonym sa...

Nä, jag är inte avundsjuk, inte alls :p
Detta hemska kalla, snöiga USCH...

Kramisar Lin

Whippeten Nota sa...

Vilken underbar semester ni har haft =) Men jag förstår att längtan efter Mindi var stor :) Men fy så gott det ser när ni ligger på stranden med nåt gott att dricka, blir sällan lika lyckat i svenska sommaren :) Å snorkla vid reven är ju bara så jäkla härligt!!! Men riktigt gott att ha er tillbax, saknade dig lite faktiskt :)!

Anonym sa...

Vad mysigt ni har haft det,vart ska ni åka nästa gång.Så jag kan planera min semester för hundpensionat,hihi
Kram Mamma

Tina/Rosso sa...

Ååååååååååååhh så härligt ni har haft det. Underbara foton.
Men ååååååååhh vad skönt att du är hemma igen.
Synd att du jobbar fel helg
Kramizzzar

Lillmilla sa...

Åh va mysigt ni haft det... Gottegrisar!