Besökare

måndag 13 juli 2009

Andra dagen på tredje helgen är avklarad!

Ojoj vilken andra dag det blev!
Men sicken natt vi hade. Funtade idioter säger jag bara. Fyra i morse vaknar jag av det tutar och tutar. Bil larm tänkte jag först, men nä.. Så låter inte bil larm. Hemskt nära lät det också och vi har då inget larm på våra bilar. Gick in i gästrummet och tittar ut och då står det en bil utanför oss och hänger på tutan. Kan ju inte bilmärken så när Stefan kliver in(att han vaknat innebär att det var högt ljud) så säger jag att det är Jim(en vän) endast av den anledningen att det var samma färg på denna bilen som det är på hans. Stefan öppnar ytterdörren och bilen åker direkt iväg. Kommer då på baksidan, alltså på körvägen, och åker förbi med ihållande tutning. Kommer runt på framsidan igen och andra gången på baksidan stannar de utanför och tutar som idioter och då går Stefan ut på altanen och de åker iväg direkt. Måttligt irriterad hoppar han in i sin egna bil och åker efter för att få reg numret. Den föraren skulle inte ha ett körkort. Full fart genom stan, U-sväng i rondellen och full fart rakt ner på Kungsgatan. De valde även att åka ut på motorvägen en gång och det var ju lönlöst för dem att försöka ta sig ifrån Stefan där. Föraren såg tydligen inte speciellt road ut längre. Hoppas innerligt att Stefan skrämde skiten ur idioterna. ORKA!!!! Vi vet inte vilka de är och förstår inte varför vårat hus blev utvalt. Men reg numret fick vi ju så!!!

Väl i Vänersborg började vi med snabb teori och kort film snutt och sen ut och praktisera.
Idag skulle det bli stimulus kontroll på tass target och jäklar va långt vi kom. Hundarna var SÅÅÅ duktiga och troligtvis vi med*skratt* Fördröjningen låg på Mindi ca 1/2-1 sekund, men tror det var lite längre på Ia! Super duktiga!
Sen var det genomgång av läxan och det blev en bock i protokollet där med=)
Sen åt vi lunch(haha... som det inte fanns någon av för den åkte jag ifrån, men snodde en riskaka av Lin, Tack) och sen var det praktiskt igen. Fortsatte då med stimulus kontrollen ifrån igår. Alltså sitt som hade fått namnet "sami" och där utvecklades vi jätte långt med. Hade fördröjningar ibland säkert över en sekund. Eller vem vet... Tidsuppfattning i ett sådant läge e ju inte det bästa, men det var längre och längre iaf=) Skit fräckt!

Sen blev det teori igen. Klassisk och operant inlärning. Intressant, men krångligt med begrepp. De sammansvetsas mer än man tror oftast.
Sen blev det ut igen. Idag hade vi tur med vädret. Några ynkliga få droppar kom på oss endast.
Nu blev det att visa upp GF läxan. Sist kollade Ann-Louise aldrig på "backa upp mot ngt" så det tog hon fram idag. Var länge sen Mindi gjorde det, men inga problem. Hon sökte upp stenen med bakbenet så fort hon fick kläm på att det var detta vi gjorde nu ja=)
Sen var det fler av grundfärdigheterna. Fick jätte beröm för våra stegförflyttningar och det var väldigt roligt! Ligg på avstånd funka fint, men inte stå(konstigt:P). Targetöverföring fungera över förväntan. Jätte roligt. Krypet gick ganska bra med, men hon kan bättre men grejen var att hon var fortfarande pigg på eftermiddagen, det ni*hihi* Nu kommer jag inte ihåg vad vi visade mera men det blev bock i listan iaf=)

Tills nästa helg är det teoretisk läxa OCH fem beteenden skall vara under stimuluskontroll för vi skall baklängeskedja. SÅÅ KUL=) Sen tillkommer resten av GF och a.. De man inte fått till än*ler*


Väl hemma blev det mumsig thai-mat, bada skumbad och lite TV. Med andra ord en mysig 12 Juli. Förlovade 1 år<3

Nu skall jag strax iväg och rasta Budda och i eftermiddag är det jobb som gäller!
Ha en fortsatt bra måndag
Ina&Mindi

1 kommentar:

Maria&Hera sa...

Det låter som ni har haft en supergivande helg! Kul!
Härlig känsla det där när hunden bara vill jobba mer...