Besökare

torsdag 30 juli 2009

"TJOHO, Det bästa som finns"*skratt*

Fredagen blev en lugn dag och på kvällen var vi över till Michaela och Martin och grillade. Jätte mysigt!
I lördags jobbade jag jag först och direkt efter det bar det av till Kungshamn. Henke fyllde år på fredagen, men det var väldigt mycket INTE ett kalas enligt honom*hehe* Grilla, spela och sjöng i hans sjöbod och det var hel mysigt! Var även över på någon sorts ö, men Mindi tyckte bron var super läskig, men hon klara det och sprang sen runt på klipporna i godan ro.
Vår lilla familj sov i Lennarts sjöbod på andra sidan vattnet. Det är en väldigt speciell plats för mig och Stefan faktiskt! På söndagen vandra vi runt bland klipporna innan vi åkte förbi Stefans mamma som bjöd på smarrig kaka. Sen bar det av tillbaka till Uddevalla och jag fick åka till jobbet.

Måndag morgon tjugo över fem klev jag upp för att halv sju starta en resa ner till Vetlanda, Småland med tre av våra boende. 30-35mil en väg så det smärtade ganska rejält i ryggen när jag väl kom hem på kvällen. Som tur var åkte Carina med, som egentligen har semester. Hade inte vart trevligt eller lätt utan henne.
Stefan fixade mat åt mig på kvällen. Pizza*skratt*

I tisdags hade jag och Em en dejt på kaktuz. Skulle äntligen få testa deras frukost, men icke sa nicke. Just under juli var den inte igång. Så det blev mumsig räkmacka istället. Sen vandra vi runt i mysiga stan och Em hitta tillslut ett par skor hon ville ha.
På eftermiddagen åkte jag och Mindi till veterinären. Fick lämna urinprov och Karin gick igenom henne. Fick tips om både fetter som ges med maten plus schampoon. Allt för hennes päls och hud. Svaren på urinprovet kommer förhoppningsvis idag, men troligtvis imorgon. Jag tror stenhårt på Michaela att det är fodret som ställer till det för att det inte innehåller fetter så jag satsa på kurering inifrån. Med andra ord fiskoljekapslar. Mindi skall då ha fem om dagen och på tisdag kväll fick hon två och en och en halv timme efter hade hon det sprutandes i baken. Idag skall jag dubbelkolla om det verkligen var kapslarna som orsakade detta eller om det var något annat. Om det är kapslarna hade jag inte blitt förvånad för varför skall något gå lätt till när det gäller henne*suck*
Igår hade vi en härlig skogsrunda på förmiddagen och cyklade sen ett varv här på Kurveröd. Mindi har fått order att banta*hehe*
På kvällen åkte vi upp till klubben. Marika kom med det strålande förslaget att lägga spår åt varandra som kunde ligga till sig när vi körde lydnad.
Sagt och gjort. Jag la spår i mark jag aldrig lagt förut och du får säga vad du vill Marika. Jag var inte nöjd med det spåret. Jag håller på nästa gång!!=)
Marika kom tillbaka och sa att Mindi hade fått ett klurigt spår. Jag var förväntansfull*hehe*
Gick ut på planen. Körde apportering: ingångar, inspringande och utspringande, hindret; ett tillbaka hopp först och sen ett hopp-sitt-hopp, fritt följ; stegförflyttningar och vänster om marsch, framförgående, kryp(som hon är alldeles för het på*hm*).... Ja det var väll det och allt gick jätte bra. Är super super nöjd! TJOHO, Det bästa som finns*hehe*
Innan spåren tog vi även gruppmomenten. Började med platsen och Mindi la sig på Tinas kommando som var bredvid mig. Första minuten var jag mer eller mindre helt gömd bakom ett stort träd och de två resterande minuterna stod jag framme. Hon lyfte huvudet en gång tror jag bara och det var närmre minuten när jag var gömd.
Sen körde vi sitt i grupp och det var länge sen märktes det=) Jag sa "sitt kvar" och Mindi la sig. Två gånger*hehe* Sen visa jag tydligt med handen att hon skulle sitta kvar. Belöna några gånger(hon sitter väldigt bra och fokuserat när hon väl sitter) men efter över två minuter så la hon sig. Satte om henne och stod borta en kort stund endast. NÖJD!
Sen gav vi oss på spåren! Nellie jobba jätte bra i det risiga kringliga spåret, men någonstans blev det en tapp och en del snurr och jag vet ju aldrig vart jag gått*suck* Men hon kämpa och hitta och tog sig till slutet. Bra jobbat!(Å Nellie skall få ett mycke bättre spår, förhoppningsvis redan nästa vecka*hehe*)
Sen trampa vi vidare till Mindis spår. Fint, lugnt påsläpp. Jobbade noggrant hela spåret, fina vinklar och toppen över i... HON PLOCKA ALLA SEX PINNAR!!! TJOHO, Det bästa som finns!!!
SÅÅÅÅÅ NÖJD!! Vart kom detta ifrån? Fräckare när det är någon annans?? Har skinkosten gjort verkan? Vem vet, men glad är jag*ler* TUSEN TACK MARIKA!

Nu är vi hemkomna från en skogsrunda tillsammans med Cissi och Budda. Himlans trevligt! I eftermiddag är det jobb som gäller ända tills tre imorgon. Efter det blir det iväg direkt på kalas och sen skall hela helgen spenderas på klubben. Vi har besök av Lillemor med Krollie. Det ni*hehe* Får se vad hon har att säga om saker och ting!
Ha en fortsatt trevlig torsdag
Ina&Mindi

4 kommentarer:

Billans matte sa...

Mys mys! Pyzz

Whippeten Nota sa...

Ja tänk om det bara är den goda skink osten som gör det eller ännu hellre, hon är trött på dina spår och tänder på att gå andras? Lyx problem i så fall =) Tjohoo, det bästa som finns!

Marika & Nellie sa...

Ja, det var en fröjd för ögat att se Mindi spåra!! IMPONERANDE!!

Vårt spår var toppen utlaggt!! Mera spår nästa vecka kör vi på!!
Tack själv för hjälpen!!

KRAM

Maria&Hera sa...

Kul att spåret gick så bra!
Jag läste att du gett Mindy fiskolja. Min erfarenhet är att det är jättestarkt för magen. jag vet flera hundar som inte klarar av det. Hera är en av dem:(
Ha en bra helg!