Besökare

tisdag 17 november 2009

Träning på klubben med Cissi och Budda

Idag bar det iväg till klubben och mötte upp Cissi och Budda.
Vi började med att traska upp till uppletande rutan. Vallade halva rutan och Cissi la ut tre av sina föremål(ett steg närmre att plocka främmande föremål iaf*ler*).
När jag hade tagit loss Mindi från kopplet skulle jag bara hjälpa Cissi med inställningen på kameran och helt plötsligt säger Cissi att Mindi redan är ute i rutan och letar. Hon hade så glatt startat för sig. Sega matte är ingenting att vänta på!
En annan hade säkert blivit rasande över det, men jag var super glad över att hon VILL. Har tyckt att detta inte har fallit henne i smak tidigare, men det verkar arta sig*ler*
I vanlig ordning tog det inte lång tid innan de två första var inne hos matte, men tredje tog sin lilla tid men in kom den! Super duktig min tös=)


Budda fick två föremål och OJ va spring i benen det var på pajken=) Första kom han in med, men andra hade han lite problem med. Var lite osäker på att fortsätta och gick inte ut tillräckligt djupt så tillslut gjorde vi en synlig retning och då sa det bara svisch så var även den inne=)

I väntans tider*ler*
Sen fick hundarna en paus i bilen och magen fick varm choklad och smörgås*mumma*
Sen trampa jag ut ett ganska snirkit/klurigt spår, dock ofrivilligt*hehe* Blev därmed ingen större längd på det utan typ bara 400m men hade fyra pinnar plus slut i sig!
Cissi och Budda började träna ute på planen. Fortsatte med ingångar och körde även en ny grej för Budda och Cissi nämligen tass target! Super duktiga är ni!
Sen fick Mindi komma ut och vi körde inkallning från medhjälpare med start på kommando med ingång och det var super två gånger om!
Sen fortsatte vi med hindret. En belöning på targeten på ena sidan hindret, sen runt på andra och Mindi starta så gladeligen själv, men hämta tillbaka henne och lät henne starta först på kommando. En med target, två utan, en med och en utan. Super nöjd! Duktig kikka!!
Sen körde vi lite fritt följ. Fokus på svängar. Hon är väldigt vid i höger och helt om så det körde vi lite extra. Tog en språng sträcka oxå och där blir hon oxå vid så körde lite korta starter där med.
Avsluta med lite lite kryp i det blöta. Man såg att hon gärna ville resa sig, men valde att stanna nere. Avsluta på topp*hehe*
Sen blev det Buddas tur igen för en jakt övning som de fått från Marina. Budda var super duktig och vi kunde snabbt avancera till färdigt "moment". Kul och se lite annan träning!
Sen hoppa vi ut i skogen med Mindi i lina. Spåret hade då fått ligga i 1h och 20min. Hon hade väldigt behagligt tempo, var jätte duktig på "stanna"(när matte inte kunde klättra nerför så snabbt som Mindi kunde*hehe*), plocka alla apporter längs med vägen och var jätte spår noga. Hade tom med en spetsvinkel som hon löste fin fint!
Vid slutapporten stanna hon, markera och titta på mig. Väntade knappt sekunden så plocka hon upp även den! Är bombsäker på att hon vet att den långa pinnen betyder slut*ler*
Super nöjd med henne! Har slarvat med spårträning det sista, men nu skall vi satsa på att bygga spår kondition så vi är fitt for fajt i vår=)
Tack Cissi för en super trevlig dag och smörgås=)! Det gör vi om!
Nu skall det bli mat för magen kurrar massa!
Ha en fortsatt bra tisdag
Ina&Mindi

1 kommentar:

Tina/Rosso sa...

Så roligt att uppletendet går så fint.
Även spåret, ni är kanonduktiga.

Det är väl inte jättesnällt att köra kryp i denna vätan, stackars kikkan.....

Längtar verkligen till våren och få se er in action på tävling...

Tråkigt det där med hostan, men är glad att du håller dig undan ett tag.
Du ska veta, det var kanon att vara inne och träna när regnet stod som spö i backen. Kommer köra regelbundet hela vintern.
Kramizzzar