Besökare

tisdag 8 april 2008

Det e du å jag, Mindi!!

I söndags var det bara, bara vi! Så underbart. Trots dugg regnet. Två timmar var vi ute och utforskade skogen. Så skönt! Blev även litte träning längs med vägen. Platsliggning, inkallning, snabba lägganden och lite fritt följ. Skönt!

Igår var det andra tillfället på tävlings lydnads kursen. Jätte inspirerande denna gång med.
Gjorde linförighet, inkallning, snabba lägganden, tandvisning och platsliggning!
Linförigheten: Bra kontakt, bra starter, har lärt mig att strecka ut stegen = Skall göra mycket vä. svängar och belöna utåt. Finns en liten, liten tendens till trägning när man gått en bit.
Tandvisningen: Fungerar skit bra med klickertänkandet. Satt hela tiden denna gång. Dessutom två ggr=)
Snabba lägganden: Körde lite olika modeller. Med hjälper nästan hela tiden. Skall belöna framåt. Men det är framsteg. Bjöd självmant några riktigt bra! Hon är inte snabb än, men hon har tekniken!
Inkallning: Bra fart! Klarar ingångar med lite hjälp. Skall träna ingångar från olika håll, varvat med inkallningar med boll.
Platsliggning i grupp: 4st var vi. Mindi låg i ytterkant. La sig med en gång, dock inte med hakan, fick mycket störning med att hunden jämte började skälla på en person som hon tillslut fick gå fram att utforska=Mindi låg, men tittade lite. Hon la ner hakan och hade den nere mycket/länge! Skall belöna framifrån där nere!!

Hel nöjd! Längtar redan tills nästa gång! Å denna vecka skall det tränas för till helgen är det smockat med annat.

Idag blir det promenad med träning och även frisören är vad som gäller. Ikväll vankas det jobb.
Trivs bra som timanställd, men när ställena alltid ringer när man redan jobbar eller är uppbokad på annat, då e det tröttsamt. Får hoppas resten av april flyter på bättre!

Over & Out
Ina&Mindi

2 kommentarer:

Whippeten Nota sa...

Frisören din lilla gottegris =)
Gott väder idag med du!
Ikväll lovar jag att skicka namnen på dom jag gått med till dig!

Jag tyckte att det såg jättebra ut igår :) och jag tror att både Ingela & Tina är imponerade av er!
Det är jag i allafall :) Ni har kommit så långt så fort och så bra, Mindi tycker ju verkligen att det är toppen att jobba för dig, det syns!

Lika gott väder imorn då när vi ska träna eller? Håll tummarna!

Kramar

Vessla sa...

Doggie-Zen är så vitt vi förstår det en kvalitetssäkring av egentligen alla beteenden. Men det kanske är lättast att förstå om man tar ett konkret exempel. (Man börjar med att vänja hunden att den inte får ta godis ur handen förrän den bjuder på ögonkontakt.) Men åter till exemplet. Du vill att hunden ska sitta kvar om du sagt sitt. Du kan då testa hunden genom att locka på den med godis, sitter den kvar, klick belöning. Eller så kastar du leksaker runt hunden och klarar den det, klick belöning. Efter hand så lär sig hunden att de här lockningarna (godis, leksak, beröm), betyder behåll positionen och stärker hunden i beteendet. Hunden lär sig att störningar betyder, håll positionen. Så har i alla fall vi fattat det. Hoppas att det klarnat lite.
Pia, Björn och Vessla